Burrito
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Meksika mutfağından dünyaya yayılan buritto, tortilla ekmeği ile hazırlanan bir yemektir. İsteğe göre tortilla yerine lavaş da kullanılır. Doyurucu ve besleyici bir öğün olan buritto, Meksikalı işçilerin yanlarında götürdüğü yemekler arasında yer alır. İlk zamanlar et kavurma ile hazırlanan buritto, günümüzde en çok tavuk ve sos eşliğinde sunulur. Peki, buritto nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, buritto tarifine geçebiliriz.

Protein bakımından zengin olan tavuklu yemeklere sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Sos yerine farklı malzemelerle hazırlanan evde tavuklu buritto yapımına da göz atabilirsiniz.

Burrito Tarifi İçin

Malzemeler

Marine etmek için:

Chimichurri sos için:

Yoğurt sos için:

Tahin sos için:

Burrito

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Marine etmek için hazırladığınız sosta tavuk parçalarını 24 saat süreyle buzdolabında bekletin.
  2. Chimichurri sos için tüm malzemeyi küçük küpler halinde doğrayın.  Daha sonra bir karıştırma kabına aktarın ve sırayla tuz, karabiber, biberiye, maydanoz, kuru kekik, zeytinyağı ve son olarak da elma sirkesini ilave ederek karıştırın. 
  3. Yoğurt sos için zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı karıştırdıktan sonra sırayla yoğurt, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyerek sosu hazırlayın.  
  4. Tahin sos için gerekli malzemeleri de bir kaseye alarak iyice karıştırın.
  5. Marine ettiğiniz tavuk parçalarını kapaklı ve derin bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat 40 dakika süreyle arada karıştırarak pişirin. Fırından çıkarttığınız tavukların üstünde biriken yağ tabakasını bir kepçe yardımıyla alın. Pişen tavuk parçalarını bir kevgir yardımıyla ezin ve lokum kıvamına getirin. 
  6. Tava veya mikrodalga fırında ısıttığınız lavaşın ortasına 1’er tatlı kaşığı yoğurt ve tahin soslarını şerit halinde sürün. Pişirdiğiniz tavuk parçalarını da ince bir şekilde lavaşın ortasına yine şerit halinde yerleştirin ve lavaşı yanlarını bükerek sıkıca sarın. Rulo halindeki lavaşı tavada veya mümkünse tost makinesinde kızartın. Kızartma işleminden sonra lavaşı eşit ve orta kalınlıklarda 4-5 parçaya bölün.
  7. Kesilen parçaların üzerine ceviz büyüklüğünde yoğurt sosunu ve chimichurri sostan ilave edin. Taze kişnişle süslediğiniz lavaş dilimlerinin üstüne sumak serperek servise hazır hale getirin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Amerikan Mutfağı Yemekleri Sos Tarifleri Meksika Mutfağı & Meksika Yemekleri Tavuk Yemekleri Et Tarifleri Atıştırmalık Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Kremalı Tavuk Sote
Tavuk Güveç
Air Fryer'da Tavuk Baget
Huraideu Chicken
Kırmızı Elmalı Köri
Tajine Zitoune