Ev Köftesi Tarifi
Selin Hıdır
1446 Tarif       0 Takipçi
Ev Köftesi Tarifi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dışı hafifçe kızarmış, içi yumuşacık kalan köftelerle sofralarda nostaljik bir lezzet rüzgârı estirmeye ne dersiniz? Basit ama lezzetiyle fark yaratan ev köftesi tarifi, hem doyurucu hem de zamansız bir klasik olarak her yaştan damak zevkine hitap eder. İster pilavla, ister ekmek arasında sunulabilecek kadar esnek olan bu ev köftesi tarifi, aile sofralarının, pikniklerin ya da pratik akşam yemeklerinin vazgeçilmezleri arasında yerini alır. Az malzemeyle büyük lezzet yakalamak isteyenler için ideal! Peki; ev köftesi nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Tükürük Köftesi tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon ev köftesi kaç kaloridir?

Bir porsiyon ev köftesi 290 kaloridir.

Ev Köftesi Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Ev köftesi tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Kıyma Alternatifleri:

Ekmek İçi Alternatifleri:

Soğan Alternatifleri:

Baharat Alternatifleri:

Maydanoz Alternatifleri:

Sıvı Yağ Alternatifleri:

Ev Köftesi Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir kaba kıymayı alın. Üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, baharatlar ve sarımsağı ekleyin.
  2. Bayat ekmek içini ıslatıp suyunu sıktıktan sonra karışıma ekleyin. Arzu ederseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz.
  3. Tüm malzemeleri iyice yoğurun. Köfte harcı elastik bir kıvam alana kadar (yaklaşık 5 dakika) yoğurmaya devam edin.
  4. Harcı streç filmle kapatıp buzdolabında 20–30 dakika dinlendirin. Bu, köftenin şekil almasını ve pişerken dağılmamasını sağlar.
  5. Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yassı köfteler hazırlayın.
  6. Tavaya az miktarda sıvı yağ koyun. Köfteleri kızgın tavada, orta ateşte her iki tarafı kızarana dek pişirin. (İsterseniz ızgara ya da fırında da pişirebilirsiniz.) Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Ev köftesinin en çok yakıştığı eşlikçilerden biri patates püresi, pilav veya fırın patatestir. Dilersen sebzeli bulgur pilavı da tercih edebilirsin.
  • Kabak, biber, patlıcan gibi sebzeleri ızgarada ya da fırında pişirip köftenin yanına koyarak lezzetli ve dengeli bir tabak hazırlayabilirsin.
  • Yanına mutlaka mevsim salatası, çoban salata veya yoğurtlu semizotu salatası gibi ferahlatıcı bir salata eşlik etsin.
  • Köfteleri, marul, domates ve soğan eşliğinde taze bir sandviç ekmeğine koyarak “ekmek arası köfte” şeklinde de sunabilirsin. Özellikle çocuklar için ideal.
  • Yanında domates sosu veya hafif bir yoğurtlu sarımsaklı sos sunarak tabaklara lezzet katabilirsin.
  Püf Noktası
  • Köftenin lezzeti için kıymanın %15–20 yağ oranında, taze çekilmiş olması çok önemlidir. Ne çok yağlı ne de çok yağsız olmalı.
  • Soğanı rendeledikten sonra fazla suyunu sıkmadan eklersen köfte daha yumuşak olur. Ama çok sulanmışsa fazla suyu al.
  • Bayat ekmek içi, köftenin formunu korumasını sağlar. Galeta unu da kullanılabilir ama köfteyi biraz daha sıkı yapar.
  • Harcı yeterince yoğurmak önemli. Bu, malzemelerin birbirine tutunmasını sağlar. Elinle bastırdığında dağılmamalı, şekil almalı.
  • Yoğurduğun köfte harcını mutlaka buzdolabında 20–30 dakika dinlendir. Bu işlem, pişerken dağılmayı önler ve iç lezzetin oturmasını sağlar.
  • Tavayı çok harlı ateşte ısıtırsan dışı yanar içi pişmez. Orta ateş, dışı kızarmış, içi sulu köfte için idealdir.
  • Şekil verdiğin köfteleri pişirmeden önce dondurup saklayabilirsin. Acil yemek ihtiyaçlarında kurtarıcı olur.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Et Tarifleri Ana Yemek Tarifleri Köfte Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Farklı Et Yemekleri Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kufta Bil Batinjal Tarifi
Domates Soslu Köfte Tarifi
Tükürük Köftesi Tarifi
Rosto Köfte Tarifi
Tavuk Köfte Bowl
Beğendili Köfte (Videolu)