Taze Baharatlı Kuzu Eti Güveç
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze Baharatlı Kuzu Eti Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Taze Baharatlı Kuzu Eti Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Güvece önce yağı ve etleri alın. Kısık ateşte kavururken ince doğranmış soğan, sarımsak, havuç, patlıcan, kabak ve patatesleri ilave edin.
  2. Ayıklanmış ve ortadan kesilmiş fasulyeleri ekleyin. İnce doğranmış biber ve mantarları da tencereye alın. Ayrı bir kapta salçayı sulandırıp güvece ilave edin.
  3. Defne yaprakları, kekik ve biberiye yapraklarını serpip tuz ve karabiberle tatlandırın.
  4. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 70 veya 80 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, nefis klasik güveç tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı