Soğanlı Ciğer Tava
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ciğeri genellikle kızartma olarak yiyorsanız bu versiyonuna da bayılacaksınız. Bol soğan ve baharatlar ile hazırlanan soğanlı ciğer kavurma sofralarınıza çok yakışacak bir lezzet olacak. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Dilerseniz, meşhur Edirne usulü ciğer tava tarifini de deneyebilirsiniz.

Soğanlı Ciğer Tava Tarifi İçin

Malzemeler

Soğanlı Ciğer Tava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ciğerleri yıkayıp iyice süzün. Kağıt havlu üzerine unu yayın. Ciğerleri üzerine alıp karıştırarak unlayın.
  2. Tavada 5 kaşık sıvıyağı kızdırın. Ciğerlerin fazla unlarını silkeleyerek kızgın yağa ekleyin. Tuz serpip kavurun. Kevgirle yağdan çıkarıp kağıt havlu üzerine alın.
  3. Soğanları yarım halkalar halinde doğrayın. Sarımsakları soyup ince ince dilimleyin. Maydanozu temizleyip kıyın.
  4. Tavadaki yağı süzün. Kalan 1 kaşık sıvıyağı tavaya alıp soğan ve sarımsakları kavurun. Ciğerleri ilave edip baharatları serperek karıştırın.
  5. Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak 5 dakika pişirin. Maydanozu ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.
  6. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Ciğerin zarını ayıklamayı unutmayın. 
  • Taze ciğer kullanmaya özen gösterin.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Kızartma Tarifleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği Türk Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı