Şeftali Kebabı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıbrıs'ın sevilen lezzetlerinden birini sizlerle paylaşmak isteriz. Şeftali kebabı Kıbrıs'a ait bir kebaptır. Koyun veya keçinin gömlek yağından yapılır. Gömlek yağının içerisine kıymalı harç koyularak pişirilir. Şişte veya ızgarada pişirilmesi önerilir. Malzemeler hazırsa, Kıbrıs usulü şeftali kebabı tarifine geçebiliriz.

Şeftali Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Şeftali Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı rendeleyin. Fazla suyunu sıkarak bir kaba alın. 
  2. Maydanozu ince ince doğrayın ve soğanın yanına ekleyin.
  3. Galeta unu ve baharatları ilave edin. 
  4. Kıyma ile birlikte yoğurun. 
  5. Yıkanan ve temizlenen gömlek yağından parçaları tezgaha serin. 
  6. Köfteleri porsiyonladıktan sonra gömlek yağının içerisine sarın. 
  7. Izgarada ya da şişte pişirin. Afiyet olsun. 
  Servis Önerisi

Yanında salata ya da pilavla servis edebilirsiniz. 

  Püf Noktası
  • Eğer şişte ya da ızgara da pişirmek istemezseniz ocakta tencerede ya da fırında pişirebilirsiniz. 
  • Kıymayı kuzu ve dana karışık kullanabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Kebap Tarifleri Et Tarifleri Yöresel Tarifler MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı