Sakız Yahnisi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İzmir mutfağıyla özdeşleşen sakız yahnisi, dana eti, arpacık soğan ve damla sakızı ile hazırlanır. Aroma katmak için içerisine portakal kabuğu eklenebilir. Malzemeler hazırsa, Ege usulü sakız yahnisi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Ege mutfağı yemeklerine göz atmayı unutmayın.

Sakız Yahnisi Tarifi İçin

Malzemeler

Sakız Yahnisi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Arpacık soğanları 10 dakika kaynar suda bekletin. Kök kısımlarını kesmeden kabuklarını soyup hazır edin. Kuşbaşı etleri tencereye koyun. 
  2. Tencere kapağı kapalı, kısık ateşte pişmeye bırakın. Etler pişmeden suyunu çektiğinde her defasında bir çay bardağından fazla olmamak şartı ile sıcak su takviyesi yapın. 
  3. Etler piştiğinde bir kahve fincanı zeytinyağı ekleyip karıştırarak kavurun ve kulaklı tencerenin ortasına çıkartın.
  4. Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateşte kızdırın. Üç kahve fincanı zeytinyağı koyun. Kızgın yağda arpacık soğanları parti parti kızartın. Kızaranları yağını süzerek tenceredeki etlerin yanına dizin. 
  5. Rendelenmiş domatesleri saldıkları suyu çeker gibi oluncaya kadar pişirin, kulaklıya boca edin.
  6. Sarımsak dişlerini, tane karabiberleri, defne yapraklarını, acısı giderilmiş ve doğranmış portakal kabuğunu, dövülmüş sakız damlalarını, tuzu ve bir bardak suyu da ekleyin. 
  7. Kapağı kapalı orta ateşte kaynamaya bırakın. İlk kaynamadan sonra ocağın altını kısın. Soğanlar piştiğinde kimyonu ve sirkeyi katın, pişirmeyi durdurun. Yemeği servis kabına aktarıp sıcak sıcak sofraya getirin.

Tarif Kategorileri

Ana Yemek Tarifleri Et Tarifleri MasterChef Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Ege Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı