Sac Tava
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sac tava, kırmızı et ve sebzelerle birlikte hazırlanan bir yemek çeşididir. 'Sac kavurma' olarak da bilinen bu yemek, ismini sac adı verilen derin tavalardan almaktadır. Kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan sac tava, isteğe göre dana veya kuzu etiyle hazırlanabilir. Yanında bir de pirinç pilavı varsa, tadından yenmez. Listedeki malzemeler hazırsa, sac tava yapımı için kolları sıvayalım ve mutfağa geçelim.

Maraş tava ve etli elbasan tava tarifine göz atmayı unutmayın.

Sac Tava Tarifi İçin

Malzemeler

Sac Tava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  2. Sivri biber ve soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsağı ince ince kıyın.
  3. Sac tavayı ocakta ısıtın. İçerisine sıvı yağ ve doğranmış soğanları ekleyerek kavurun.
  4. Ardından biberleri de ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
  5. 2 dakika sonra kuşbaşı eti ve kuyruk yağını ekleyin. Et suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
  6. Etler suyunu çektikten sonra üzerine sarımsak ve baharatları ekleyerek 3 dakika kavurun.
  7. Daha sonra küp küp doğranmış domatesleri de ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
  8. 5 dakikanın ardından ocağı kısık ateşe alın ve 10 dakika daha pişirin.
  9. Hazırladığınız sac tavayı, sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yanında pilav ile servis edebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Tarifte kuzu veya dana kuşbaşı kullanabilirsiniz. Etlerin büyüklüğü orta boyutlarda olmalıdır.
  • Domateslerin mutlaka kabuklarını soyun ve doğrayın.
  • İsteğe göre kırmızı biber ve yeşil biber ekleyebilirsiniz.
  • Sac tava yerine yapışmaz tava da kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Et Tarifleri Akşam Yemeği Davet Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı