Pırasalı Güveç
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pırasalı Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Pırasalı Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pırasa ve havuçların kabuklarını soyup iri parçalar şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyup piyazlık doğrayın.
  2. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı ekleyin ve kısık ateşte kavurun. 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip eritin ve ardından iri parçalar şeklinde doğranmış etleri ekleyerek bıraktığı suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Havuç ve pırasaları ilave edip birkaç dakika soteleyin. Üzerine sıcak su ekleyip etler ve sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  4. Unu yarım çay bardağı soğuk su ile iyice karıştırın ve yemeğe ekleyerek karıştırın. 10 dakika pişirip tuz, karabiber ile tatlandırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Videolu anlatımıyla nefis etli güveç tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Pırasalı Tarifler Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı