Nar Çiçekli Kuzu Karski
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nar Çiçekli Kuzu Karski Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Nar çiçekli frenk üzümü sos için

Nar Çiçekli Kuzu Karski

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Kurutulmuş nar çiçeklerini bir sos tenceresinde bir bardak sıcak su ile kaynatın. Suyun 3/4'ü çekilene kadar kaynatmaya devam edin. Sonra süzüp karışımı nar ekşisine ekleyin. Kuzu filetoları nar ekşisi karışımı ve karabiberle marine edin. En az iki saat bekletin.

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Hafif zeytinyağı sürüp tuz serpin. Servis tabağına patlıcanı alın. Bir bıçak yardımıyla patlıcanı kuzu filetonun ebatlarına uygun hale getirin. Kızgın ateşte kuzu filetonun her iki tarafını da 3-4 dakika pişirin. Tuz serpin. Filetoyu ince dilimleyip patlıcanın üzerine yerleştirin.

Tereyağı ve şekeri sos tenceresinde kahverengileşinceye kadar eritin ve frenk üzümlerini ekleyin. Nar suyu ve vişne suyunu da ilave edip 15 dakika kısık ateşte kaynatın. Şarabı ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın. Robottan geçirip süzün.

Filetoların üzerini nar çiçekleriyle süsleyin. Tabağın zeminine frenk üzümü sosu aktarın. Nar taneleri serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı