Mantarlı Kuzu Sote
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Kuzu Sote Tarifi İçin

Malzemeler

Mantarlı Kuzu Sote

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Mantarları temizleyip limonlu suda bekletin. Etleri tencereye alıp kısık ateşte suyunu salıncaya kadar pişirin. Tuz ekleyip karıştırın. 
Soğanı ince ince doğrayın. Ete ilave edip karıştırın. Et suyunu çekinceye kadar kavurun. 
Biberleri ve sarımsakları ince ince doğrayın. Sıvıyağ, doğranmış domates, biber ve baharatları kavrulmakta olan ete ilave edip kapağını kapatın. Arada bir karıştırarak pişirin. 
Mantarları limonlu sudan alıp kurulayın ve iri iri doğrayın. Ete ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Kapağını açıp orta ateşte 5-6 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Mantarlı Tarifler Bayram Yemekleri Sulu Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı