Lübnan Usulü Kıymalı Bezelye Güveç
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lübnan Usulü Kıymalı Bezelye Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Lübnan Usulü Kıymalı Bezelye Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Çok lezzetli Lübnan usulü kıymalı bezelye güveç tarifi

  1. Baharatları küçük bir kasede harmanlayın. 
  2. Tencereyi orta ateşin üzerine alıp ısıtın. Tencere ısınınca yağlarla birlikte soğanı aktarın. Soğanları yumuşayana kadar kavurun. Sarımsakları ilave edip 1 dakika pişirin. Sonra kıymayı ekleyin. 5 dakika daha pişirin. 
  3. Tuzu, baharat karışımının yarısını ilave ederek birkaç kez karıştırın. 
  4. Havucu, salçayı ve rendelenmiş domatesi, kalan baharat karışımını ekleyin. Kaynamaya bırakın. 
  5. Tencerenin içindekiler kaynayınca 2 su bardağı kaynar içme suyu ekleyin. Kapağını kapatıp, ateşi kısın. Sos yoğun bir kıvam alana dek, yaklaşık 10 dakika pişirin. 
  6. Bu arada taze bezelye içlerini ekleyin. Ateşi yükseltip birkaç dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp ateşi kısın ve 10 dakika daha pişirin. Bezelyelerin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra tencereyi ocaktan alın.

Harika fırında bezelyeli tavuk güveç tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kırmızı Et Yemekleri Lübnan Mutfağı Yemekleri Farklı Et Yemekleri Diğer Tarifler Sulu Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı