Lokum Kıvamında Fırında Kuzu İncik
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Misafirlerinize lokum gibi bir lezzet hazırlamak için haydi mutfağa. Nermin Gül'ün pratik tarifiyle fırında kuzu incik.

Farklı versiyonları olan terbiyeli kuzu incik ve kuzu mutancana tarifine de mutlaka göz atın.

Lokum Kıvamında Fırında Kuzu İncik Tarifi İçin

Malzemeler

Lokum Kıvamında Fırında Kuzu İncik

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu incik butlarına bir bıçak yardımıyla farklı noktalardan küçük delikler açın ve bir miktarını ayırdıktan sonra taze kekik ile biberiyeyi bu deliklere yerleştirin.  Soyulmuş sarımsak dişlerini de etinizin içine batırın. 
  2. Diğer taraftan ayrı bir kapta ayçiçek yağı, tatlı toz biber, toz kekik, çekilmiş tane karabiber ile taze kekik ve biberiyeyi iyice karıştırın.
  3. Kuzu butlarını yağlı kağıt serili bir tepsiye alın ve hazırladığınız baharat karışımını her yanına sürerek iyice yedirin.
  4. Son olarak tuz serpin ve yağlı kağıt ile iyice sararak fırın kabına alın. 
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 1,5 - 2 saat pişirin. 
  6. Yağlı kağıttan çıkararak bir tabağa alın ve sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Davet Yemekleri Özel Günler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı