Türk mutfağının vazgeçilmez klasiklerinden biri olan Kuzu Yahni, yumuşacık kuzu eti ve sebzelerin uyumuyla sofralara hem lezzet hem de şıklık katar. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kuzu yahni tarifi, adım adım uygulandığında hem göz hem de damak zevkini tatmin eder. Özellikle yanında pilav veya bulgur ile sunulduğunda, her öğünde sofralarınızı zenginleştirecek olan bu tarif için adım adım anlatılan kuzu yahni tarifi, misafirlerinize veya ailenize doyurucu ve aroması yoğun bir yemek deneyimi yaşatır. Peki; kuzu yahni nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Etli Soğan Yahnisi tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon kuzu yahni 450 kaloridir.
Kuzu eti:
Sıvı yağ / tereyağı:
Soğan:
Sarımsak:
Domates ve domates salçası:
Yeşil biber:
Baharatlar:
Su / et suyu: