Kuzu İkilisi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 3 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hilton İstanbul Maslak’ın Şefi Mesut Çıvgın'dan davet sofralarınız için iki lezzeti bir arada tadacağınız nefis bir yemek tarifi ile karşınızdayız. Kuzu tandır ve kuzu pirzoladan oluşan bu yemek ile sevdiklerinize çok özel bir sofra hazırlayabilirsiniz.

Kuzu İkilisi Tarifi İçin

Malzemeler

Kuzu tandır için

Kuzu pirzola için

Naneli bulgur pilavı için

Kuzu İkilisi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kasede zeytinyağı, sarımsak, taze kekik, kırmızı toz biber ve karabiberi karıştırın. Kuzu kolunun her tarafını iyice tuzlandıktan sonra hazırladığınız baharatlı zeytinyağlı sosu ovalayarak iyice yedirin.
  2. Ardından önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında 15 dakika fırınlayın. Daha sonra orta derinlikteki bir fırın kabına alın ve havuç ile soğanı üzerine yerleştirin.
  3. Son olarak yarım litre su ilave edip alüminyum folyo ile üzerini kapatın ve önceden ısıtılmış 60 derecedeki fırında 3,5 saat pişirin. Suyunu ayırın ve kemiklerini alın. 
  4. Kuzu pirzola için zeytinyağı hariç bütün malzemeleri bir kaba alın ve çırpma teli yardımı ile zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız sosa pirzolaları atın ve bir gün bekletin. Ardından pirzolayı ızgarada veya döküm ızgara tavada pişirin.
  5. Soğanı zeytinyağı ve tereyağı ile birlikte bir tavaya alarak soteledikten sonra bulguru ilave ederek 10 dakika kavurun.
  6. Ardından daha önce ayırdığınız et suyunu ilave ederek, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. Demlenmesi için 20 dakika beklettikten sonra taze naneyi üzerine serpin.
  Servis Önerisi

Sunum tabağının zeminine önce bulgur pilavını yayın ve üzerine pişirdiğiniz etleri yerleştirdikten sonra sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Davet Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı