Kuzu But
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 3 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuzu But Tarifi İçin

Malzemeler

Tereyağlı ve sarımsaklı lezzet için:

Sebzeli garnitürü için:

Kuzu But

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Eti yıkayıp süzün. Kırmızı soğanları halka halka kesip ısıya dayanıklı bir tepsiye, yanyana boşluk kalmayacak şekilde dizin. Üzerine kuzu budu yerleştirin.
  2. İnce dilimlenmiş sarımsakları, kalınca dilimlenmiş havuçları, dal dal taze biberiye ile kekiği etin üzerine serpin. Zeytinyağını tüm malzemenin üzerine dökün.
  3. Maydanozları da bütün olarak etin üzerini tamamen kapatacak şekilde yerleştirin. Etin üzerini folyo ile veya ısıya dayanıklı kabın kapağı ile kapatın. 140 dereceye ayarlı fırında, 3,5 saat pişirin.
  4. Garnitürleri için kapya ve dolmalık biberlerin çekirdeklerini temizleyin, sap kısmını kesmeyip boyuna ikiye kesin.
  5. Arpacık soğanların kabuklarını temizleyin. Tuz, taze çekilmiş karabiber ve zeytinyağı ekleyip harmanlayın.
  6. Et pişince tepsinin içinden alın. Büyük bir tavada tereyağını eritin, sarımsaklarla birlikte etin her tarafını mühürleyin.
  7. Tuzunu ve karabiberini serpin. Ocaktan alın. Tepsinin içindeki maydanozları temizleyip atın. Eti  yeni bir fırın kabına yerleştirin.
  8. Sebzeli garnitür malzemelerini tepsinin içindeki et suyuyla karıştırın ve etin kenarlarına yerleştirin. 190 dereceye ayarlı fırında, 20 dakika pişirip fırından alın ve sıcak olarak servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Et Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı