Kuzu Büryan
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuzu Büryan Tarifi İçin

Malzemeler

Kuzu Büryan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pirinci nişastası gidinceye kadar yıkayın. Üzerine ılık su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip 10 dakika bekletin. Suyunu süzün. Tereyağı ile ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Kemikli kuzu etlerini ilave edip kavurun. Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Daha sonra badem ile dolmalık fıstığı ekleyin. Pirinci ilave edip kavurun. Küp doğradığınız domatesi ekleyip pişirmeye devam edin. Üzerine çok az suda erittiğiniz safranı, 2 su bardağı suyu, zencefili, kuş üzümünü, tuz ve karabiberi ekleyin. Hafif karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı