Kırmızı Biber Dolması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kırmızı Biber Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Kırmızı Biber Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuş üzümlerini 10 dakika suda bekletip suyunu süzün. Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyin (saplarını zedelenmeyecek şekilde çıkarın).
  2. Soğanların kabuğunu temizleyip kıyın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Dolmalık fıstıkları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  3. Soğanı ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha kavurun. Kıymayı ekleyip ocağın ateşini artırın. Karıştırarak kavurmaya devam edin.
  4. Bulgur, nane, tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika kavurduktan sonra tavayı ocaktan alın. Hazırladığınız iç harcı biberlerin içine paylaştırın.
  5. Üzerine saplı kısımlarını kapatıp tencereye dizin. Kalan zeytinyağını ve sıcak suyu biberlerin üzerine gezdirerek ekleyin.
  6. Biberler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, vitamin ve mineral bakımından zengin olan zeytinyağlı biber dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı