Kibe (İşkembe Dolması)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İşkembe, genellikle çorbası ile bilinen bir yemek olsada dolması da oldukça lezzetlidir. Lezzetinin yanı sıra sağlık deposu olan bu işkembe dolması tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif bir lezzet için işkembe çorbası tarifine göz atabilirsiniz. 

Kibe (İşkembe Dolması) Tarifi İçin

Malzemeler

Kibe (İşkembe Dolması)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İşkembeyi sirkeli suda birkaç saat bekletip yıkayın. El büyüklüğünde dikdörtgen parçalar kesin.
  2. Soğanın bir tanesini küçük doğrayıp kıymaya karıştırın.
  3. Yıkanmış bulgur, 1 yemek kaşığı salça, rendelenmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, nane, yenibahar, kimyon ve pul biberi ekleyip karıştırın.
  4. İşkembeyi ikiye katlayın ve 3 tarafını iğne ve iplikle dikin. 
  5. Kalan boşluktan kaşık yardımı ile harç koyun. 
  6. Tereyağı ve zeytinyağını düdüklü tencereye alın ve ısıtın. Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  7. Tane karabiberleri ve dolmaları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin.
  8. Tuz serpiştirin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatarak dolmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun. 

Kibe Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  1. İşkembeleri kasaptan temizlenmiş olarak temin edebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Dolma Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı