Kabak Karnıyarık
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kabak Karnıyarık Tarifi İçin

Malzemeler

Kabak Karnıyarık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakları temizleyip bıçağın ucu ile boydan boya biraz yarın. 
  2. Yarım su bardağı su, 2 kaşık sıvıyağ ve hazırladığınız kabakları tencereye alıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak hafif haşlayın.
  3. Kabakları kevgirle alarak yarık kısmı üste gelecek şekilde ayrı bir tencereye yan yana dizin. 
  4. Kalan sıvıyağı tavada kızdırın. Soğanları kıyıp pembeleştirin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
  5. Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve kıymaya ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Biraz tuz ve karabiber serpin. 
  6. Kabakları hazırladığınız kıymalı harçla doldurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp biraz tuz serpin ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  7. Maydanozu kıyıp kabakların üzerine serptikten sonra yoğurt eşliğinde servis yapın.

Patlıcanla hazırlanan klasik karnıyarık tarifine mutlaka göz atın.


Şefin Yorumu : KABAK ÇOK SAĞLIKLI...
Kabak, lif açısından oldukça zengin bir sebze. Bu nedenle bağırsakları tembel olanlara öneriliyor. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir içeren kabağı sofranızdan eksik etmeyin.
Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Kabaklı Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı