Fırında Patatesli Kuzu Eti
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Patatesli Kuzu Eti Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Patatesli Kuzu Eti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Güvece 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip ısıtın. Üzerine kuzu etlerini ekleyip 5-6 dakika rengi dönene kadar soteleyin.
  2. Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını ve bütün sarımsakları ilave edin. Dilimlediğiniz havucu da ekleyin.
  3. Havuçlar çok az yumuşayana kadar soteleyin. Dilimlediğiniz mantarları ve unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  4. Defne yapraklarını, suyu, tuzu ve biberleri serpin. Son olarak üzerine ince dilimlediğiniz patatesleri dizip kalan tereyağını üzerine parça parça koyun.
  5. Biberleri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
  6. Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz fırında baharatlı patates tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Patatesli Tarifler Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı