Etli Marul Dolması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Etli Marul Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Marul Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Marul yapraklarını tek tek ayırıp yıkayın. Kaynar suda 1 dakika kadar haşlayıp buzlu suyun içine atın. 5 dakika bekletip süzün.
  2. Soğan ve domatesi temizleyip rendeleyin. Maydanozu ve dereotunu temizleyip kıyın.
  3. Geniş bir kapta kıyma, domates, soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve baharatı karıştırın.
  4. Marul yapraklarının ortasına kıymalı karışımdan yerleştirin. Yaprak sarması gibi sarın. Sarmaları tencereye dizin.
  5. Üzerlerine zeytinyağını gezdirerek dökün. 1 su bardağı kadar su ilave edin. Porselen bir tabağı sarmaların üzerini kapatın.
  6. Tencerenin de kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp, dilerseniz yoğurt ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik marul dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Dolma Tarifleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Akşam Yemeği Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı