Dana Kuşbaşı Güveç
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzetli Dana Kuşbaşı Güveç yapmaya ne dersiniz? Bu kez tarifimiz bir eğitmen şeften... Lezzet Mutfak Okulu'nda bu hafta Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Eğitmen Şefi İbrahim Arslanoğlu eşliğinde püf noktalarıyla beraber Dana Kuşbaşı Güveç yapıyoruz... Peki, en lezzetli Dana Kuşbaşı Güveç nasıl yapılır? İşte lokum kıvamında Dana Kuşbaşı Güveç gerekli malzemeler, püf noktaları ve Dana Güveç tarifi:

Alternatif olarak klasik etli güveç ve tereyağlı sarımsaklı karides güveç tarifine de göz atın.

Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi İçin

Malzemeler


Dana Kuşbaşı Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu etlerini tencerede ayçiçek yağı ile her tarafını karamelize edin.
  2. Tuz, karabiber, taze kekik, sarımsak, stock ve su ekleyin.
  3. Simmer halde pişmeye bırakın.
  4. Etin pişmesine az kala, havuç ve soğanı da ekleyin.
  5. Tüm yemek piştikten sonra bezelyeleri ekleyin.
  6. Bezelyeler ile de piştikten sonra tuz ve karabiberini kontrol edip dinlenmeye bırakın.

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Davet Yemekleri Video Tarifler Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı