Çöp Kebabı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çöp Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Çöp Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Alacalı soyup iki parmak kalınlığında kestiğiniz patlıcanları yarım saat tuzlu suda bekletin. Patlıcanları 75 gr tereyağında kızartın.
  2. Aynı yağda dolmalık biberleri de kızartın. İri parçalar şeklinde doğranmış eti, 15 gr tereyağı, dörde bölünmüş soğanları, kabuklarını soyup küp doğranmış domatesi ve tuzu ekleyip kısık ateşte 45 dakika pişirin.
  3. Suyunu çekince patlıcanları, biberleri ve suyu ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak etler iyice yumuşayana yaklaşık 1 saat daha pişirin.
  4. Etleri kevgir ile suyunu süzerek bir kaba alın ve kalan sosu sonradan kullanmak üzere bir kenara ayırın.
  5. Sonrasında şişlere sırasıyla birer parça et, patlıcan ve biber dizerek malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve şişleri bir tepsiye dizin.
  6. Üzerine halka kesilmiş domates ve tencerede kalan sosu hafif sulandırarak dökün ve fırında 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Alternatif olarak patlıcan kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri Fırın Yemekleri Kebap Tarifleri Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı