Bezelye Püreli Kuzu Pirzola
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Demir, protein, çinko ve fosfor bakımından zengin olan mangalda kuzu pirzola tarifine göz atmayı unutmayın.

Bezelye Püreli Kuzu Pirzola Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Fesleğenli bezelye püresi için

Bezelye Püreli Kuzu Pirzola

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tuz ve baharatları bir kasede karıştırın. Pirzolaları baharatlı karışıma batırın, yapışmaz yüzeyli bir tavada her iki tarafını da mühürleyin.
  2. Pirzolaları bir fırın kabına alarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika daha pişirin.
  3. Fesleğenli bezelye püresi için küp doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  4. Haşlanmış bezelye, iri kıydığınız fesleğen, tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın.
  5. Blenderdan geçirip püre haline getirin. Bezelye püresini bir servis tabağının tabanına yayın. Üzerine pirzolaları yerleştirip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı