Beyinli Beykoz Kebabı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Beyinli Beykoz Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Beyinli Beykoz Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Uzunlamasına 12 eşit parçaya kestiğiniz patlıcanları tuzlu suda bekleterek ayçiçek yağında kızartın. Aynı tavaya 6 eşit parçaya böldüğünüz etleri fazla karartmadan kızartın.
  2. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ve küçük küpler şeklinde doğradığınız domatesi ekleyerek 2-3 dakika pişirdikten sonra kebabı pişireceğiniz tencereye alın.
  3. Üzerine tereyağı, su ve tuz ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 2 saat kadar pişirin. Etleri süzerek bir kenara tavaya ve tavada kalan sosunu sonra kullanmak üzere bir kenara alın.
  4. Sahana aldığınız etler hafif ılınınca üzerine kızaran patlıcanlardan birini sarın ve diğer patlıcanı da aksi yönde sarıp küçük bir tepsiye dizin.
  5. Her parçanın üzerine musluk altında ince zarı soyulmuş ve tuzlu suda haşlanmış ve dilimlenmiş beyni, beynin üzerine de yuvarlak kesilmiş bir dilim domates yerleştirin. Üzerine sosu ekleyip ve tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, tavuk butları ile hazırlanan beykoz kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı