Taze Biberiyeli Somon
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Demir, kalsiyum ve B-6 vitaminleri içeren biberiye Akdeniz’e özgü ve hoş kokulu bir bitkidir. Kokusu nedeniyle parfüm üretiminde de kullanılan biberiye, çay olarak tüketilmesinin yanı sıra tavuk ve kuzu eti gibi yemeklere de büyük lezzet katar. Malzemeler hazırsa, biberiyeli somon tarifi için detaylara geçebiliriz.

Balık yemeye doyamayanlar için nefis somon tariflerini de buraya bırakıyoruz.

Taze Biberiyeli Somon Tarifi İçin

Malzemeler

Taze Biberiyeli Somon

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sarımsağı havanda bir tutam tuzla birlikte ezin.
  2. Taze biberiye, sarımsak püresi, rendelenmiş limon kabuğu ve 3-4 yemek kaşığı zeytinyağını küçük bir sos kabında karıştırın.
  3. Somon filetoyu yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Her tarafına taze biberiyeli sostan sürün.
  4. Kuşkonmazları da tepsinin kenarlarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirip sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Balık Yemekleri Sebze Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun