Somonlu Tart
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Somonlu Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Somonlu Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri küçük küpler halinde doğrayın ve bol tuzlu suda haşlayın. Haşlanmış patatesleri iyice süzün ve 5 dakika kurumasını bekleyin.
  2. Çatalla ezerek püre haline getirip bol karabiber ve zeytinyağıyla harmanlayarak bekletin.
  3. Somonları buharda 5-6 dakika kadar pişirin. Biraz soğuduktan sonra derisini ve varsa kılçıklarını temizleyin.
  4. Birer lokmalık parçalar halinde doğrayın. Havuçları ve kaşar peynirini rendeleyin, dereotu ve kereviz sapını incecik doğrayın.
  5. Hepsini doğranmış somonların içine ilave edin. Karabiber, yeteri kadar tuz, limon suyu ve hardalı da ekleyerek balıkları dağıtmadan karıştırın.
  6. Fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın ve içine somonlu karışımı dökün. Üzerine patates püresini yerleştirin.
  7. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Yanında bol yeşil salata veya buharda pişirilmiş taze mevsim sebzeleriyle birlikte servis yapın.

Dilerseniz, somon köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun