Patlıcan Yatağında Levrek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcan Yatağında Levrek Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcan Yatağında Levrek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Levreklerin kafa, deri ve kılçıklarını temizleyip fileto haline getirin. Patlıcanları közleyip soyun.
  2. Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kavurun.
  3. Kavrulan una soğuk sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
  4. Közlenen patlıcanları bir kapta ezerek beşamel sosla karıştırın. Kiremit bir kabın altına hazırladığınız sostan biraz koyup levrek filetoyu üzerine yerleştirin. Kalan sos ile filetoların üzerini kaplayın.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce üzerlerine kaşar peyniri rendesi ekleyip tekrar fırına sürün.
  6. Kaşar peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirmeye devam edin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Patlıcanlı Tarifler Balık Yemekleri Fırın Yemekleri Levrek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun