Kızarmış Çubuk Palamut, Elma Roka Salata, Aioli Sos
Gastrokantv İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri ve eğitmenleri...
3 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kızarmış palamut çıtırları, sarımsaklı aioli dip sos, elmalı roka salatası... Hızlı pratik bir tarif. 

Kızarmış Çubuk Palamut, Elma Roka Salata, Aioli Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Balık İçin;

Kızartmak için:

Salata İçin;

Aioli Sos için;

Kızarmış Çubuk Palamut, Elma Roka Salata, Aioli Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Balık için;

  1. Bir tavaya ay çiçek yağını alın ve yüksek ateşe oturtun.
  2. Palamutları kılçıksız çubuklar şekilde doğrayın.
  3. Mısır ununa yeteri kadar tuz ve karabiber ekleyin.
  4. Hamsileri una bulayın, fazla unu üzerinden atın. Kızgın yağda kısa süre kızartın

Salata için;

  1. Elmayı ince dilimler şeklinde doğrayın.
  2. File bademi kavurun.
  3. Tüm malzemeleri karıştırarak salatayı oluşturun.

Aioli sos için;

  1. Sarımsağı ezin.
  2. Tüm malzemeleri homojen şekilde karıştırın.
  3. Gerekirse tuz ve karabiber ekleyin.

Not: Hamsi, mezgit gibi istenilen tüm balıklar ile yapılabilir. 

Afiyet olsun :)

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Sizden Klasik Tarifler Akşam Yemeği Palamut Tarifleri Sizden Lezzetler Salata Tarifleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun