İzmarit Buğulama
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İzmarit Buğulama Tarifi İçin

Malzemeler

İzmarit Buğulama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İzmaritleri temizleyip tuzlayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp balıkları kızartın. Soğanı piyaz doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin.
  2. Domateslerin kabuklarını soyup halka doğrayın. Soğanlara ilave edin. Kuş üzümü, fıstık, şeker ve tarçını ilave edip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Balıkları domatesli karışımın üzerine alıp 1-2 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanoz serpin. Servis tabağına alıp servis yapın.

İzmarit yerine meşhur hamsi buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Palamut Ekşilisi Tarifi
Tereyağlı Karides Tarifi
Kağıtta Somon Tarifi
Tekir Buğulama Tarifi
Fırında Lüfer Tarifi
Tuzda Levrek Tarifi