Hamsi Kağıt Kebabı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hamsi, kış aylarında en çok tüketilen balık çeşitlerinden biridir. Kızartma, buğulama ve fırınlama olarak pişirilen bu balık, özellikle salata ile birlikte sunulduğunda en lezzetli sofralara konuk olur. Malzemeleriniz hazırsa, hamsi kağıt kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için hamsi tariflerine göz atın.

Hamsi Kağıt Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamsi Kağıt Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir güveç kabına yağlı kağıdı serin. 
  2. Hamsilerin kılçıklarını ayıklayın ve içini güzelce temizleyin. 
  3. En alt halka şeklinde dilimlenmiş domatesleri dizin ve üzerine galeta ununa bulanmış hamsileri yerleştirin. 
  4. Hamsilerin üzerinde önce zeytinyağını gezdirin. Ardından halka şeklinde dilimlenmiş limonları ilave edin.
  5. Tuz ve karabiber serpiştirdikten sonra, en üst kısma defne yapraklarını koyun.
  6. Yağlı kağıdı hamsilerin üzerini kapatacak şekilde örtün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
  7. Hamsileri, ince kıyılmış maydanoz ve limon dilimleri eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Balık Yemekleri Kebap Tarifleri Hamsi Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun
Köz karides