Fish&Chips
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fish&Chips Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos kaplaması için

Baharatlı patates için

Remulade sos için

Fish&Chips

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balıkların derisini ve kılçıklarını temizleyin ve soğuması için buzdolabında bekletin. Un ve tuzu bir kasede karıştırıp soğuması için balıklarla beraber buzdolabına alın.
  2. Sos kaplaması için yumurta beyazını bir kaseye alın. Bir tutam tuz ekleyin ve bir mikser yardımıyla çırpın. Sodayı ayrı bir karıştırma kabına alın.
  3. Yavaşça unu ekleyip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Nişasta, tuz, çırptığınız yumurta ve buzu ekleyip karıştırın.
  4. Karışımı soğuması için buzdolabından bekletin. Baharatlı patates için patatesleri yarım ay şeklinde dilimleyip bir kaba alın.
  5. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Kızgın yağda kızartın ve bir kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  6. Soğuyan un ve balıkları buzdolabından çıkarın. Balıkları önce una sonrasında kaplama sosuna bulayıp kızgın yağda balıklar pişene kadar yaklaşık 3-4 dakika kızartın.
  7. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Remulade sos için tüm yeşillikler ve kornişon turşuyu ince kıyıp bir karıştırma kabına alın.
  8. Kapariyi ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Mayonez ve hardalı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın.
  9. Kızaran balıklarınızın üzerine misket limonunun suyunu gezdirin. Yanında remulade sos ve kızarmış patatesle sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler MasterChef Tarifleri Diğer Tarifler Atıştırmalık Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun