Çipura Füme
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çipura Füme Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Çipura Füme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Baharatları karıştırın. Balığın derisiz yüzünü zeytinyağı ile ovun, üzerini baharatla kaplayın.
  2. Tencereye biraz su damlatın, üzerine kiraz talaşı döşeyin, çelik aparatı koyun.
  3. Çelik aparatın yüzeyini yağlayın ve balıkların derisi altta kalacak şekilde içine yerleştirip kapağını kapatın.
  4. Ocağa alın; önce yüksek ateşte 5 dakika, sonra düşük ateşte 20 dakika pişirin veya tencere fırına girebiliyorsa 225 derecede ısınmış fırına verin.
  5. Fırın ısısını 140 dereceye düşürün, 40 dakika pişirin. Balık büyüdükçe süreyi artırın.
  6. Balık fümeyi ılık veya soğuk olarak, garnitürlerle servis edin.

Tüm balıklarla füme yapabilirsiniz. Biraz krema ve süzme yoğurt veya labne peyniriyle karıştırıp pate de hazırlayabilirsiniz.

Aromatik fırın çipura tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun