Barbun Tava
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Temmuz, Ekim ayları arasında oldukça lezzetli olan barbun balığı, tam mevsimindeyken tüketmeye ne dersiniz? Halk arasında barbun olarak bilinen bu balığın gerçek ismi, 'barbunya'dır. Ilıman denizleri seven barbun, orta büyüklüktedir. Dışının kırmızıya yakın bir renkte olması, diğer balık türlerinden ayrılmasını sağlar. Lezzetli ve pratik barbun tava için malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için barbun ve barbun buğulama tariflerine göz atabilirsiniz. 

Barbun Tava Tarifi İçin

Malzemeler

Barbun Tava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kaba mısır unu ve tuz koyun, harmanlayın.
  2. Sıvıyağı bir tavaya koyarak ısıtın.
  3. Ayıklanmış balıkları mısır ununa bulayın. Ardından kızgın yağın içerisine balıkları atın.
  4. Arkalı önlü bir şekilde kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine koyun. Sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun. 
  Püf Noktası
  • Eğer mısır unu kullanmak istemezseniz normal un kullanabilirsiniz ya da yarı yarıya karıştırarak kullanabilirsiniz.
  • Balıkları kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin. Böylece fazla yağını süzebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Türk Mutfağı Yemekleri Ana Yemek Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun