Aromatik Fırın Çipura
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Aromatik Fırın Çipura Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Aromatik Fırın Çipura

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balıkları temizleyip yıkayın ve kağıt havlu ile fazla suyunu çektirin. Her iki yüzüne de tuz ve karabiber serpin.
  2. Meksika biberi, zencefil ve sarımsakları küçük doğrayıp bir kapta karıştırın. Soya sosu, bal ve suyu ayrı bir kaba alarak karıştırıp balıkların üzerine gezdirin ve ocaktan alın.
  3. Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp ısıtın. Balıkları bütün olarak tavaya alın ve her iki yüzünü de kızartın. Soya soslu ve ballı karışımı ekleyip ocaktan alın. Balıkları yağlanmış fırın kabına alın. Üzerine zencefilli karışımı ve istiridye sosunu dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından alıp kişniş yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Kış aylarında sık sık tüketilen balık yemeklerine sofranızda yer vermek istiyorsanız, pratik ve lezzetli çipura ızgara tarifinden yararlanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun