Tom Kha Kai
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tayland mutfağına özgü bir yemek olan tom kha kai, hindistan cevizi sütü, baharat ve ekşiliklerle hazırlanan bir çorba çeşididir. Tayland mutfağı denildiğinde akla ilk gelen yemeklerden biridir. Uzakdoğu ülkelerinde sık sık tüketilir. Özellikle Hindistan taraflarında karides yerine tavuk parçaları kullanılır. Malzemeler hazırsa, Tayland usulü tom kha kai nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak tom yum çorbası ve ramen tarifine göz atmayı unutmayın.

Tom Kha Kai Tarifi İçin

Malzemeler

Tom Kha Kai

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak sebze suyunu kaynatarak konsantre bir şekilde azaltın.
  2. Bu esnada soğanı ve havlıcanı ufak dilimler halinde doğrayın ve suyun içerisine alın.
  3. Bir havanda limon otunu ezin. Tencereyi orta ateşe ayarlayın.
  4. Üzerine kireç yaprağı, hindistan cevizi sütü ve limon otunu ekleyin.
  5. Su kaynamaya başladığında kireç yaprağı ve limon otunu süzerek çıkartın.
  6. Ardından dilimlenmiş soğan ve mantarı ekleyerek 10 dakika pişirin.
  7. Kaynamaya devam eden suya karides ve acı biberi ekleyerek 5 dakika daha pişirin.
  8. Hazırladığınız çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine lime, soya sosu, kişniş suyu ve şeker ekleyerek servis edin.
  9. Tom kha kai çorbası, pirinç pilavı ile birlikte servis edilir. Afiyet olsun.

Tom Kha Kai Çorbası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Bu çorbayı karides yerine, haşlanmış tavuk etiyle de hazırlayabilirsiniz.
  2. Tarifin orijinalinde havlıcan kullanılmaktadır. Ancak havlıcan bulamazsanız, zencefil de kullanabilirsiniz.
  3. Kireç yaprağı ve limon otu mutlaka çorbadan çıkartılmalıdır.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Sebzeli Çorbalar MasterChef Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Muzlu Roti
Ga Prao Tofu
Money Bag
Onigiri
Wabi-Sabi mokteyl
Tatlı ekşi soslu çıtır tavuk