Soğan Kavurması
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sadece 4 malzeme ile hazırlayabileceğiniz bir lezzet. Soğanın lezzeti ile misonun lezzeti birleşince sizi uzakdoğuya götürecek. Malzemeleriniz hazırsa denemek için tarifin detayları aşağıda!

Soğan Kavurması Tarifi İçin

Malzemeler

Soğan Kavurması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanların kabuklarını soyduktan sonra ikiye bölün. Uçlarını kesin, soğanın köke bağlı olduğu kısmı sağlam bırakın. 
  2. Bir dilim tereyağını kalın tabanlı bir tavada orta ateşte ısıtın ve soğanları yüzleri aşağı bakacak şekilde yerleştirin. Soğanların kesilmiş tarafı tamamen kızarana kadar altı ila sekiz dakika pişirin.
  3. Isıyı düşük seviyeye getirin ve tereyağı, miso ve ılık su ekleyin. Misoyu bir kaşık veya çırpma teli ile bastırın, ardından tamamen birleşene kadar karıştırın.
  4. Yarım soğanları kesik tarafları alta gelecek şekilde tekrar tencereye koyun. Kapağını kapatarak 20 dakika kısık ateşte pişirin.
  5. Soğanları soslarıyla birlikte servis tabağına alarak servis edin.
  6. Afiyet olsun.


Tarif Kategorileri

Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Muzlu Roti
Ga Prao Tofu
Money Bag
Onigiri
Wabi-Sabi mokteyl
Tatlı ekşi soslu çıtır tavuk