Ga Prao Tofu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tayland mutfağında çok sevilen bu yemek, ''pad krapow'' ismiyle de bilinir. Vejetaryen menülerinde yer verilen bu tarifte, tofu, zencefil, havuç ve Tay fesleğeni kullanılır. Malzemeler hazırsa, Tayland usulü ga prao tofu tarifine geçebiliriz.

Tayland yemeklerine göz atmayı unutmayın.

Ga Prao Tofu Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Ga Prao Tofu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tofuyu temiz bir havlunun üzerine koyun ve katlayın. Mümkün olduğunca suyunu sıkmak için aşağı doğru bastırın.
  2. Daha sonra tofuyu elinizle ufalayın. Bir kabın içerisine alın ve köri ezmesiyle karıştırın. 1 saat marine olması için dinlendirin. 
  3. Havuç ve arpacık soğanı ince ince doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. 
  4. Zencefil ve sarımsakları rendeleyin. Taze otları ince ince kıyın.
  5. Sosu için, balık sosu, soya sosu ve şekeri bir kapta birleştirin. Üzerine rendelenmiş sarımsak ve zencefili ilave edin. Limonu sıkıp şeker eriyene kadar karıştırın.
  6. Tavaya bitkisel yağı alıp ısıtın. Yumurtaları içine kırarak kızartın ve kenara alın. 
  7. Wok tavaya bitkisel yağı alın ve yüksek ateşte ısıtın. Üzerine tofuyu ilave edin ve çıtırlaşana kadar pişirin. 
  8. Doğradığınız sebzeleri ilave ederek 4-5 dakika karıştırın. 
  9. Sosu ve otları wok tavaya ekleyerek karıştırın. 
  10. Tofuyu servis tabağına alın. Üzerine kızarmış yumurtayı ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Yemeğinizi yasemin pirinci pilavı ile birlikte sunabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri MasterChef Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Okonomiyaki
Muzlu Roti
Money Bag
Onigiri
Wabi-Sabi mokteyl
Tatlı ekşi soslu çıtır tavuk