Zereshk Polo
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zereshk Polo Tarifi İçin

Malzemeler

Zereshk Polo

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuğu bir tencerede bol suyla haşlayın. Başka bir tencerede margarini eritip salçayı ekleyin.
  2. 1.5 çay fincanı tavuk suyu un ve limonu ilave edin.  Tavuğu bir fırın kabına alıp karışımı üzerine sürün. Orta ateşte üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  3. Pirince 1.5 kahve fincanı tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyip pişirin. Safranı bir yemek kaşığı su ile sulandırarak pilavın üzerine dökün.
  4. Tavuk budunu ve pilavı servis tabağına alın. Zereshkleri pilavın üzerine dökerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Patatesli Tahdig