Yoğurtlu Kabak
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yoğurtlu Kabak Tarifi İçin

Malzemeler

Servis önerisi

Yoğurtlu Kabak

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Avokadoyu dilimleyip bir kaseye alın ve üzerine yarım limon suyunu sıkarak ezin.
  2. Kabakları rendeleyip elinizle sıkarak fazla suyunu alın (Orta kısmı çok çekirdekli ise rende esnasında ayırın).
  3. Tavayı ısıtıp, zeytinyağını ve kabakları ilave edin, yüksek ateşte 1-2 dakika tuz ve karabiber ilavesiyle soteleyin. Fazla suyunu bırakması için bir tel süzgeçe alın. 5 dakika kadar bekletin.
  4. Kabakları, avokadoyu, ceviz içini, yoğurdu, çatalla ezdiğiniz süzme peyniri ve sarımsakları karıştırın. İnce kıydığınız dereotunu ilave edin. Tuzunu ve biberini kontrol edip gerekirse ekleyin.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Yoğurtlu Tarifler Meze Tarifleri Peynirli Tarifler Diyet Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Mıkla
Sirkeli Cacık
La cervelle de canut
Probiyotik Yoğurt
Manda Yoğurdu
Dondurulmuş yoğurt parçaları