Antep Yoğurtlusu
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Antep Yoğurtlusu Tarifi İçin

Malzemeler

Antep Yoğurtlusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın. Bunun için sarımsakları havanda ezip süzme yoğurtla birlikte karıştırın.
  2. Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alın. Tereyağı eriyince kıymayı ve tuzu ekleyip kavurmaya başlayın.
  3. Kıymayı iyice kavurduktan sonra baharatını ekleyin, karıştırıp ocaktan alın.
  4. Servis tabaklarına yarımşar tırnak pidesini yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün. Yoğurdun üzerine de kıymalı karışımı serpin. Kenarlarına közlenmiş biberlerden yerleştirin. Kıymanın üzerine de ince kıyılmış maydanoz serpin. Bekletmeden hemen servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Yöresel Tarifler Yoğurtlu Tarifler

Benzer Tarifler

Mıkla
Sirkeli Cacık
La cervelle de canut
Probiyotik Yoğurt
Manda Yoğurdu
Dondurulmuş yoğurt parçaları