Tahinli Ve Ispanaklı Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tahinli Ve Ispanaklı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzemesi:

Tahinli Ve Ispanaklı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ispanağı iyice yıkayıp doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Ispanağı ekleyip 15 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip çatalla ezerek püre haline getirin. Soğumaya bırakın.

Tahin ile sütü çırpıp sosu hazırlayın. Yufkaları dört eşit parçaya kesin. Herbirine tahinli sostan sürüp kenarına ıspanaklı içi yerleştirin. Kalın sigara böreği gibi sarın.

Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız börekleri dizin. Üzerlerine kalan tahinli sosu sürüp 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Dilerseniz, klasik ıspanaklı börek tarifini de deneyebilirsiniz.


Şefin Yorumu : ENERJİ DEPOSU TAHİN
Tahin, kolesterol içermediği için kalbe yararlı bir besin. 100 gramı 634 kalori içerdiğinden, özellikle iştahsız çocuklara öneriliyor.
Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Avokado Puding (+6 Ay)
Tahin
Karsambaç
Dut Pekmezi
Pekmezli dondurma
Tahinli köz patlıcan