Pekmezli Bulgur Tatlısı
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pekmezli Bulgur Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Pekmezli Bulgur Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Su, şeker, pekmez ve karanfili tencerede kaynatın. Bulguru ekleyip şişinceye kadar kısık ateşte pişirin. Nişastayı suda çözdürüp yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Vanilya, tarçın, ceviz içi ekleyin ve kıvamı koyulaşınca ocaktan alarak kaseye aktarın. Soğuduktan sonra üzerini isteğe göre fıstık, fındık, nar, ceviz ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Kuruyemişli Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Avokado Puding (+6 Ay)
Tahin
Karsambaç
Dut Pekmezi
Pekmezli dondurma
Tahinli köz patlıcan