Domates Soslu Ayvanet
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Domates Soslu Ayvanet Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Sos için

Domates Soslu Ayvanet

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp kuru maya ve şekeri ilave ederek harmanlayın. Zeytinyağı,ılık süt,yumurta, su ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortam da iki misli kabarıncaya kadar bekletin.

Sos için domateslerin kabuklarını soyun. Çekirdeklerini temizleyip rendeleyin. 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp rendelenmiş domatesleri kavurun. Tuz ve şeker ekleyip tatlandırın. Sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ayrı bir kasede yoğurt, krema ve ezilmiş sarımsakları iyice çırpın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ayçiçeği yağını derin bir tavada kızdırıp hamurları kızartın. Kağıt bir havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.

Kızartmış olduğunuz hamurları geniş bir servis tabağına alın. Üzerine isteğe göre sırasıyla kremalı yoğurt ve domatesli sostan gezdirerek dökün. Soğutmadan sıcak ya da ılık servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Doğu Anadolu Yemekleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması
Pani Puri
Klasik Patates Kızartması