Yaprak Ditmesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Niğde mutfağı lezzetlerinden yaprak ditmesi tarifi. Canı yaprak sarması çekenler için daha pratik ve aynı lezzeti yakalayacağınız yaprak ditmesi.

Kaynak: Niğde Belediyesi Kültür Yayınları

Yaprak Ditmesi Tarifi İçin

Malzemeler

Yaprak Ditmesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Asma yaprakları ince ince kesilir.
  2. Bir tencerede tereyağı eritilir.
  3. Soğanlar pembeleşinceye kadar tereyağında kavrulur.
  4. Sonra kıyma ilave edilip kıyma rengini değiştirene kadar iyice kavrulur.
  5. Daha sonra ince kesilen asma yaprakları, bulgur, salça, pul biber, tuz  ve yeterli miktarda su ilavesi yapılır.
  6. Kısık ateşte pişirmeye bırakılır.
  7. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra bir süre dinlendirilir ve sonra sıcak servis edilir.
  8. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri İç Anadolu Yemekleri Et Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Nohutlu suşi
Kaburgalı humus