Yağlı Köfte (Gaziantep)
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yağlı Köfte (Gaziantep) Tarifi İçin

Malzemeler

Yağlı Köfte (Gaziantep)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

İnce bulguru tepsinin içerisinde rendelenmiş domates ile ıslatın.

Soğanı küçük küp şeklinde doğrayıp tepsinin kenarına alın. Sivri ve kırmızı biberi ince doğrayıp, soğanın üzerine ekleyin. Domates ve biber salçalarını, tuz, karabiber, kırmızı biber, kişniş ve kimyonu da soğan karışımının üzerine ekleyip harmanlayın.

Bulguru yoğurarak bir yandan soğanlı karışımı içine karıştırın. Arada elinizi ıslatarak bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurun.

Tereyağını eritip zeytinyağıyla karıştırın ve bulgura ekleyip bir kaç dakika daha yoğurun. Maydanoz, dereotu, nane ve reyhanı ince kıyın ve bulgura ekleyip harmanlayın.

Köfteden limon büyüklüğünde parçalar koparıp, üzerinde parmaklarınızın izi kalacak şekilde sıkın. Çeşitli yeşilliklerle süslediğiniz servis tabağına köfteleri dizin. Servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Yağlı köftenin yanında taze veya salamura asma yaprakları sunubilirsiniz. Asma yapraklarını salça, nane ve dövülmüş sarımsakla 5 dakika kadar kaynatıp köftenin yanında servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Güneydoğu Anadolu Yemekleri Antep Mutfağı Yemekleri Diğer Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Akşam Yemeği Bakliyat Tarifleri Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi