Nohutlu Pazı Sapı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Deniz Orhun'dan kış aylarında her zaman tüketebileceğiniz nefis nohutlu pazı sapı tarifini sizlere sunuyoruz. Kemikleri güçlendirmesiyle bilinen pazı, şeker hastaları için ideal bir besindir. Kansızlığa iyi gelen pazı, aynı zamanda göz sağlığını da korur. Pazı sapı, nohut ve pirinç ile hazırlanan bu yemek, düşük kalorisi ile haftada bir kez tüketilebilir. Malzemeler hazırsa, nohutlu pazı sapı tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak pratik pazılı kiş ve vişneli pazı sarması tarifine de göz atın.

Nohutlu Pazı Sapı Tarifi İçin

Malzemeler

Nohutlu Pazı Sapı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci buharda veya suda haşlayarak pişirin.
  2. Pazı saplarını temizledikten sonra parmağınızın birinci boğumu, yaklaşık 2cm. büyüklüğünde kesin ve kaynamakta olan buhar tenceresinde rengi fosforlu olana kadar pişirin.
  3. Domates ve biber salçasını bir kaseye koyun. Seker ve sirkeyi ekledikten sonra nane hariç tüm baharatları ekleyin.
  4. Bütün malzemeyi bir tencereye alarak karıştırın ve ılık suyu ekledikten sonra bir tasım kaynatın. Son alarak nane ve sarımsağı ekleyerek ateşten indirin.
  5. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Bakliyat Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Sulu Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi