Nardan Aşı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Et yemekleri hem Türk hem de Dünya mutfağında oldukça fazla tercih ediliyor. Klasik köfte tarifinin dışına çıkmak isteyenler nardan aşı tarifine yöneliyor. Nardan aşı nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa nardan aşı tarifine geçelim.

Nardan Aşı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Köftesi için

Nardan Aşı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Köftesi için soğanı rendeleyin, kıymayı, esmer köftelik bulguru, tuzu ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.
  2. Köfte harcından fındıktan büyük parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın.
  3. Yemeğin sosu için tereyağını eritip halka doğradığınız soğanı hafif soteleyin.
  4. Soğanlar yumuşayınca salçayı ilave edip pişirmeye devam edin. Üzerine suyu ekleyin.
  5. Su kaynamaya başlayınca nar ekşisi, haşlanmış nohut ve köfteleri ilave edip 20 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sulu Yemek Tarifleri Bakliyat Tarifleri Köfte Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi