Mutabbal
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mutabbal Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sosu için

Mutabbal

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Nohudu bir gece önceden suda bekletin. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Üzerine limon suyunu dökerek ince olacak şekilde kıyın. Haşlanmış nohutu püre haline getirin. Malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın. Üzerine ısıttığınız pul biberli zeytinyağlı sosu gezdirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yöresel Tarifler Vejetaryen Yemekleri Meze Tarifleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi