Etsiz İçli Köfte
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıymalı harç ile hazırlanan Tam kıvamında içli köfte tarifine de göz atın.

Etsiz İçli Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Haşlamak için

Etsiz İçli Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nohutu bol suyla yıkayıp bir gece önceden suda bekletip ertesi gün haşlayın. Soğuyunca kabuklarını soyun. Soğanı ince kıyın.
  2. Tuz ile ovup yıkadıktan sonra iyice süzün. Derin bir tencereye soğan, iri çekilmiş ceviz içi, nohut, tahin, limon suyu, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve yenibaharı aktarıp karıştırın.
  3. Köfte için bulgura sefer kitel, tuz, kişniş ve kimyonu ilave edip karıştırın. 1.5-2 su bardağı su ilave edip yoğurun.
  4. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirin. Derin bir tencereye 1.5 litre sıcak su alın.
  5. Tuz ve yarım limon suyu ilave edip kaynatın. Hazırladığınız köfteleri ilave edip köfteler suyun yüzeyine çıkıncaya kadar pişirin.
  6. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Bakliyat Tarifleri Köfte Tarifleri Akşam Yemeği Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi